App-Connect

Steeds meer auto's beschikken tegenwoordig over de functie App Connect, zo ook de auto's die wij op voorraad hebben. Maar wat houdt dit voor u in? Dat leggen we u graag uit in deze post!

Om te beginnen bestaat App Connect uit  Apple Carplay en Android Auto. Beide functies leggen we hieronder apart voor u uit. 

Android Auto

In 2015 zijn de eerste autofabrikanten begonnen met het ondersteunen van Android Auto. Sinds die tijd zijn er tientallen fabrikanten Android Auto aangesloten, waaronder Renault, Seat, Peugeot en Volkswagen.

Sinds 30 Maart 2021 is Android Auto officieel beschikbaar in Nederland. Dit houdt in dat de app via de Play Store te downloaden  is. Echter beschikken telefoons met de Android versie 9.0.0 automatisch over de app en hoeft deze niet meer gedownload te worden.

Android Auto biedt veel voordelen zoals navigatie dat altijd up-to-date is en het gemakkelijk gebruiken van bijvoorbeeld je Spotify muzieklijst. Wanneer er files ontstaan of er is tijdelijk een weg afgesloten wegens wegwerkzaamheden, wordt dit in tegenstelling tot de algemene navigatie weergegeven en geeft mogelijke omrijroutes aan.

Met Android Auto word de navigatie van je Android telefoon rechtstreeks op het scherm van de auto gestreamd. Dit gaat via een kabel, maar bij de nieuwste auto's is een draadloze verbinding ook mogelijk. 

 

Alle auto's die Android Auto ondersteunen, vindt u op deze site.

Apple Carplayy

 Apple CarPlay biedt een slimmere en veiligere manier om uw iPhone in de auto te gebruiken, zodat u uw aandacht op de weg kunt houden. Wanneer u uw iPhone met CarPlay verbindt, kunt u onder andere routebeschrijvingen opvragen, telefoongesprekken voeren, berichten versturen en ontvangen en naar muziek luisteren.

Vanaf iOS 13 biedt het CarPlay-dashboard een eenvoudiger zicht op de weg. Het nieuwe dashboard biedt u één plek om Kaarten, audioregelaars en Siri-suggesties bij te houden, waardoor u eenvoudig toegang hebt tot zaken als uw Agenda-afspraken.

Ook bij Apple Carplay is er naast een verbinding via een kabel voor de meeste nieuwe auto's een draadloze verbinding mogelijk. 

 

Alle auto's die Apple Carplay ondersteunen, kunt u hier vinden.

 

 

Bij een proefrit of aflevering leggen wij u graag alles uit indien nodig, om alles duidelijker te maken. Bij aflevering leveren we een kabeltje mee. Hier hoeft u zich dus geen zorgen over te maken!