https://harriedijk.nl/
banden service

Bandenservice

Nieuwe banden voor uw auto nodig? De soort banden die uw auto heeft zijn bepalend voor de veiligheid en het comfort. Nieuwe banden nodig, maar weet u niet welke banden u nodig heeft? Autobedrijf Harrie Dijk in Hellendoorn adviseert u graag over de juiste keuze van de banden en helpen u met vervangen van uw banden door de bandenservice. Maak direct een offerte voor onze bandenservice

Waarom banden vervangen?

Banden hebben gemiddeld een maximale levensduur van 6 jaar. Door veroudering en uitdroging gaat de grip van het rubber achteruit en kunnen er kleine scheuren in het rubber ontstaan. Hierdoor wordt de kans op een lekke band steeds groter. Ook voor de verkeersveiligheid zijn nieuwe banden belangrijk. Als een band minder grip heeft, betekent dit een langere remweg. 

U kunt zelf kijken hoe oud uw banden zijn, op de band zelf staat namelijk de leeftijd. Dit is de zogenaamde DOT-code. De laatste 4 cijfers van deze code geven de productiecode aan. Deze code bestaat uit 4 cijfers waarvan de eerste 2 staan voor de week van het jaar waarin de band geproduceerd is en de laatste 2 het jaar waarin de band gemaakt is. 

Bij een APK keuring worden banden beoordeeld op de profieldiepte. Deze moet minimaal 1,6mm zijn. Banden vervangen is daarom erg belangrijk. Vraag nu de bandenservice aan

Wat voor soort banden heb ik nodig?

All season banden

De all season of 4 seizoensbanden zijn een compromis tussen winterbanden en zomerbanden. Zowel in de winter als zomer leveren deze banden goede prestaties, hierdoor kunt u met de allseason band het gehele jaar rijden zonder dat uw banden gewisseld moeten worden. Vrijwel alle all season banden zijn goedgekeurd als winterbanden. Dit kunt u controleren door te zoeken naar de sneeuwvlok op de wang van de band.

Zomerbanden

Normaliter rijdt u het grootste gedeelte van het jaar op zomerbanden. Bij temperaturen boven de 7 graden, bieden zomerbanden de beste grip en het meeste comfort. Door de rubbersamenstelling hebben zomerbanden een lagere rolweerstand. Dit zorgt voor een beter brandstofgebruik en minder slijtage.

Winterbanden

Winterbanden voeren regen, smeltwater, hager en (natte) sneeuw beter af door de speciaal gemaakte lamellen in het profiel van de band. Winterbanden hebben meer grip bij temperaturen onder 7 graden en door de speciale rubbersamenstelling blijven de winterbanden langer flexibel & elastisch. Door het profiel en de rubbersamenstelling verkort u de remweg en verbetert u de wegligging in de winter. De kans op aquaplaning is met winterbanden ook kleiner en bij sneeuwval heeft u meer grip op de weg.

In veel Europese landen is het gebruik van winterbanden verplicht. Gebruikt u geen winterbanden? Dan is de kans op een boete groot. In het ergste geval wordt u aansprakelijk gesteld bij een ongeluk. Moderne winterbanden zijn net zo comfortabel en geruisloos als zomerbanden. Meestal worden winterbanden geadviseerd voor de maanden november tot en met maart. Een kans op een ongeval door gladheid met winterbanden is dan kleiner.

Bandenservice nodig? Vraag direct een offerte aan