https://harriedijk.nl/

Over ons

Lees meer over ons bedrijf en het ontstaan van Harrie Dijk.

In 2022 bestaat Harrie Dijk Autoservice & Family Cars 30 jaar. Van een
eenmansgarage zijn we uitgegroeid tot een full-service autobedrijf met 12
medewerkers. Harrie Dijk liep altijd voorop met de nieuwste ontwikkelingen, waardoor
het bedrijf steeds goed kon presteren en een goede naam heeft. Inmiddels staat zoon
Kevin aan het roer. Persoonlijk en goed contact met klanten en tussen medewerkers
vinden vader en zoon heel belangrijk.

De start: eenmansbedrijf met keuringsstation


In 1992 startte Harrie Dijk voor zichzelf aan de Kluversweg 4b in Hellendoorn, na 15 jaar als automonteur bij een dealer te hebben gewerkt. In een klein gedeelte van het pand had hij een werkplaats, met een keuringsstation. Harrie vertelt:

Uit het doen van keuringen kwam werk voort en ik ging voor mensen ook het onderhoud van hun auto doen. Na ongeveer 5 jaar nam ik na zijn stage de eerste monteur in dienst: Yvar. Hij werkt nog steeds bij ons. Ondertussen ging ik er ook wat autohandel bij doen en toen na vijf jaar de showroom beschikbaar kwam, was er ruimte voor 15 à 20 auto’s.

Meer klanten en meer personeel

Daarna ging de schaalvergroting steeds door, er kwamen meer medewerkers en ze bleven hier graag werken. Harrie: ‘Het gaat gewoon heel goed met ons bedrijf. Terugkijkend op die 30 jaar kan ik zeggen dat we ondanks economische crisissen in Nederland altijd goed konden blijven presteren. Ook in de coronatijd hebben wij geen steun nodig. Waar dat aan ligt? Toch wel aan het ondernemerschap.’ Kevin Dijk: ‘Wij worden uitgedaagd om te denken hoe we dit nu weer doen, gaan niet achterover leunen. Kunnen snel schakelen omdat we kleinschalig zijn.’

Altijd mee met nieuwe ontwikkelingen

Harrie Dijk heeft altijd vooropgelopen met de nieuwste ontwikkelingen. In het begin was er een papieren planbord, maar al snel stapte Harrie Dijk over op een digitaal softwarepakket voor het plannen. Ook had Harrie Dijk als een van de eerste garagebedrijven een website en een paar jaar geleden kozen we voor een fotostudio met draaiplateau. Zo kunnen geïnteresseerden op een filmpje op de website een auto van alle kanten goed bekijken.  
Kevin concludeert: ‘Als klein bedrijf hebben we altijd die stappen durven zetten. We willen het persoonlijk houden, maar tegelijkertijd de klantrelaties automatiseren zodat we snel en efficiënt kunnen werken en klanten goed kunnen helpen.’

Restyling van gebouw en website

We zitten met ons bedrijf in een woonwijk en zijn uit ons jasje gegroeid. Maar we zijn geen doorsnee autobedrijf en zien hier nog steeds mogelijkheden. Daarom hebben we onze zaak begin 2022 een beetje verbouwd en gerestyled. Dit heeft een huiselijke locatie opgeleverd die gemoedelijk is en waar klanten even rustig koffie of thee kunnen drinken. Zo’n 90% van onze klanten komt op afspraak, ook van verder weg. Ze bekijken de door ons aangeboden auto’s vaak al op onze website. Wij zorgen ervoor dat de auto waarin ze geïnteresseerd zijn, klaarstaat voor een proefrit. Die halen we soms van onze externe locatie voor zo’n 100 auto’s in Daarle.

Opvolger Kevin Dijk aan het roer

Sinds een paar jaar werkt Kevin Dijk, zoon van Harrie, in het bedrijf. En in januari 2020 heeft Harrie de leiding officieel aan Kevin overgedragen. Harrie daarover: ‘Door zijn opleiding is Kevin zo’n beetje het bedrijf ingegroeid. Hij maakte de website en richtte zich met zijn afstudeeropdracht op lease. Daardoor gingen we nog harder groeien. We hebben nooit echt een gesprek gevoerd over in het bedrijf stappen, het is gewoon gegroeid en hij heeft zichzelf ondertussen bewezen. Kevin legt uit: ‘In die 30 jaar is Harrie Dijk een ander bedrijf geworden. Toen ik jong was, vroegen ze me weleens: wil je later automonteur worden?  Dat wilde ik eigenlijk niet; ik vond marketing en webshops wel altijd leuk, net als internationale handel. Vandaar dat ik koos voor de opleiding Small Business en Retail Management aan Hogeschool Windesheim. Nooit gedacht dat ik dat binnen dit autobedrijf zou kunnen toepassen. Maar de afgelopen tien jaar is de autowereld veranderd en veel handel gaat online. Dat vind ik leuk. Mijn afstudeeropdracht heb ik daarom gericht op het opzetten van een leasebedrijf; alles viel daarin samen.’ Harrie: ‘Op basis daarvan kreeg hij de kans om een eigen leasebedrijf op te zetten. Dat ging meteen goed, al het eerste jaar liep het prima.’ Kevin: ‘Dijk Lease heb ik van onderaf opgestart. Dan zie je wat daar allemaal bij komt kijken, heel leerzaam. Nu zijn er 80 auto’s in de lease en dat aantal groeit nog. Voor de lease zoek ik naar jonge auto’s, dus auto’s die net niet meer nieuw zijn. Zo kwam ik erachter dat die niet alleen interessant zijn voor de lease, maar dat je die ook prima als jonge auto’s kunt verkopen. Zo ontwikkelde onze internationale handel zich verder.’

Contact Harrie Dijk

Harrie Dijk – Betrouwbaar onderweg

De naam Harrie Dijk blijft bestaan, daaraan wordt de slogan ‘Betrouwbaar onderweg’ toegevoegd. We willen de naam breder houden, want we doen veel meer dan een doorsnee autobedrijf. Op 1 maart 2022 introduceerden we de nieuwe huisstijl. De naam Harrie Dijk hebben we gehouden; een klein eerbetoon aan Harrie, daarnaast heeft het zo een goede naamsbekendheid. In de nieuwe huisstijl komt het logo van 30 jaar geleden weer terug, in een nieuw jasje. Betrouwbaar onderweg is ook bewust gekozen. In die 30 jaar hebben we wel bewezen dat we een betrouwbaar bedrijf zijn. We hebben veel trouwe klanten die steeds weer terugkomen en ook ons personeel is tevreden.

Trots op persoonlijk contact met klanten en personeel

We zijn trots op het persoonlijke contact met de klanten en op de goede sfeer onder het personeel. Je moet het ook gezellig met elkaar hebben. We gaan bijvoorbeeld elke maand samen mountainbiken, dat werkt toch motiverend. Ook eten we tussen de middag samen: wij zorgen voor de lunch, dus de broodtrommels kunnen thuisblijven. Even contact met elkaar. Ziekteverzuim kennen we bijna niet en het saamhorigheidsgevoel is groot. Onze klanten hebben contact met het personeel en als het personeel tevreden is, dan straalt dat af op de klanten.
Dus ja, we zijn trots op de mensen die hier werken, op de groei elk jaar, op de voorraad auto’s die we verkopen. Dat we met de beperkte locatie op deze plaats in staat zijn om bijna 1000 auto’s per jaar te verkopen. En natuurlijk dat onze klanten tevreden zijn.

Fietstochtje maken met onze elektrische fietsen?

Als onze trouwe klanten hun auto een dag bij ons in de garage hebben voor een onderhoudsbeurt, kunnen ze gebruikmaken van onze twee elektrische fietsen. Dan kunnen ze een prachtig rondje door Hellendoorn en over de Holterberg fietsen. Het is hier zo mooi, dan hebben mensen gewoon een vakantiedagje.

Al jaren uw vertrouwde partner

Uw auto kopen bij Harrie Dijk

Harrie Dijk staat al meer dan 30 jaar bekend om zijn persoonlijke aandacht voor klanten en professionele, kwalitatieve aanpak. Bij ons vindt u een ruim aanbod van verschillende merken en type auto’s. Met Harrie Dijk bent u betrouwbaar onderweg.

Bent u op zoek naar een nieuwe auto? Autobedrijf Harrie Dijk heeft uw droomauto op voorraad. Het occasion aanbod bevat onder andere topmerken zoals Audi, BMW, en Ford. Bekijk de voorraad op onze website of kom langs! Ons team staat klaar om u goed en betrouwbaar advies te geven. Harrie Dijk vindt het belangrijk dat u betrouwbaar onderweg bent in een auto die bij u past.

Liever uw nieuwe auto leasen? Dijk lease heeft een uitgebreid lease aanbod voor particulieren, bestaand uit (zeer jong) gebruikte auto’s. Bent u ondernemer? Ook dan helpt Dijk Lease u graag. Gemak en zekerheid staan voorop.