https://harriedijk.nl/
3 - 4 min. read
13 sep, 2022

De Volkswagen Taigo: een sportieve, compacte coupé-SUV
De Volkswagen Taigo is nog maar net op de markt, namelijk sinds begin 2022. Het is een compacte hoge auto met een sportieve uitstraling door de achterkant met moderne rondingen. De coupé-SUV/cross-over met sterk aflopende daklijn oogt dynamisch en speels. Het is een echte eyecatcher.

Wíj hebben de Taigo al staan
Onze medewerkers zijn enthousiast over de Volkswagen Taigo: ‘Ik verwacht dat dit model enorm aanslaat. De coupé-vorm is mooi.’ zegt verkoper Donny Luierweert. En Roy Klein Herenbrink, chef werkplaats: ‘Deze auto is nu in de reclame regelmatig op tv, het is leuk dat wij ‘m al hebben staan. Ik hou van een iets apartere auto en dat is deze Volkswagen Taigo.’ 
Onze autotechnicus Yvar Hallink valt op: ‘Iedereen die ‘m ziet staan, komt even kijken. Het is iets bijzonders.’ Leerling-monteur Awel Bennink: ‘De voorkant met de brede grille vind ik mooi, de look. Sowieso vind ik VW mooi, ik rij zelf een Golf.’  
Waarom de auto Taigo heet? Volkswagen vertelde in Autoweek dat het klinkt als ‘Tiger’en dat past volgens het merk goed bij het emotionele en dynamische karakter van de auto. Ook speelt mee dat alle SUV’s en cross-overs van Volkswagen met een T beginnen.

Volkswagen Taigo Interieur

Logische opvolger?

‘De Volkswagen Taigo staat op de wielbasis van de VW Polo, net als de VW T-cross’, vertelt Kevin Dijk, verkoper/eigenaar van Harrie Dijk. ‘Mensen die nu in een Polo of T-cross rijden, vinden in de Taigo een logische opvolger.’  
Deze auto wordt als benzinevariant geleverd. Dat kan met een kleine 1.0 3-cilindermotor, maar ook met een 1.5 4-cilindermotor die goed is voor 150 pk. De laatste kan dan een goede caravantrekker zijn.  
De Taigo heeft vier verschillende uitvoeringen: de standaarduitvoering, Life, Style en R-line. ‘De R-line is wel heel mooi, het is een sportieve uitvoering die hem helemaal afmaakt’, aldus Kevin. ‘Deze uitvoering heeft een sportief ogende voorbumper en een bijzonder vormgegeven achterbumper met sierelementen.’

Aanbod Volkswagen Taigo bij Harrie Dijk

Met regelmaat bieden we een Volkswagen Taigo aan. Dus hou bij interesse onze website in de gaten. Nieuwe auto’s kunnen we af en toe met hoge inkorting inkopen, die dan voor onze klanten weer interessant geprijsd worden. Ook kopen we bijna nieuwe auto’s die net ingereden zijn. Die bieden we dan met fikse kortingen ten opzichte van de nieuwprijs aan.  
De nieuwe en bijna nieuwe auto’s hebben vaak nog fabrieksgarantie. Verder kunnen we onze klanten verschillende vormen van garantie bieden, waaronder de BOVAG-garantie.    

Meer weten over het merk Volkswagen? Kijk dan hier.

Volkswagen Taigo leasen

Private lease

Wil je als particulier tegen een zeer aantrekkelijk maandbedrag rijden in een bijna nieuwe Taigo​​​​, zonder dat je zorgen hebt over de verzekering, reparatie, onderhoud, afschrijving en wegenbelasting? Dan is Private Lease via Dijk Lease voor jou dé uitkomst. Je hoeft alleen nog maar te tanken!

Full Operational Lease

Wil je als ondernemer tegen een vast en scherp maandbedrag rijden in een bijna nieuwe Volkswagen Taigo. Dan is Full Operational Lease via Dijk Lease voor ideaal.

Financial Lease

Bij financial lease word je direct economisch eigenaar. Het is dan ook mogelijk om de auto te activeren op je balans. Tegelijkertijd profiteer je van een vast bedrag per maand. Bij Dijk Lease kun je met jouw leasecontract alle kanten op.

Aanbetaling? Slotsom? Of een passend onderhoudscontract? Het is bij Dijk Lease allemaal bespreekbaar. Tot slot bieden wij bieden flexibele looptijden en gunstige voorwaarde.

Laat anderen meelezen

Deel dit artikel via Social Media

De Volkswagen Taigo: een sportieve, compacte coupé-SUVDe Volkswagen Taigo is nog maar net op de markt, namelijk sinds begin 2022. Het is een compacte

Meer nieuws?

Lees andere artikelen

Seat Arona

Seat Leon

Cupra Formentor