https://harriedijk.nl/
trekhaak monteren

Achterdemper vervangen

De uitlaat onder uw auto kan gaan roesten. Door het roest kunnen er gaten in de uitlaat ontstaan en kan de uitlaat gaan lekken. Dat merkt u snel genoeg aan het geluid van de uitlaat.

Voorkom boetes!
De Europese unie heeft richtlijnen opgesteld voor het aantal decibel dat de uitlaat van uw auto mag maken. Mocht uw auto naar aanleiding van een lekke uitlaat aangehouden worden, dan riskeert u een boete. Deze boete is waarschijnlijk hoger dan de reparatie van uw uitlaat.

Achterdemper vervangen of repareren?


In veel gevallen is het niet nodig om uw uitlaat te vervangen. Harrie Dijk controleert de conditie van de uitlaat. Wanneer er gaten in de uitlaat zitten, dan kan dit vaak worden dichtgesmeerd met een soort pasta of dicht gelast kunnen worden. Wanneer bij de controle het bevestigingsmateriaal van de uitlaat te erg verroest of versleten zijn, dan is het vervangen van de uitlaat noodzakelijk.

De levensduur van de uitlaat hangt af van hoe de auto gebruikt. Bij korte ritten komt de uitlaat nauwelijks op temperatuur. Hierdoor ontstaat er veel condensvorming en kan er roest ontstaan binnen de uitlaat. Deze roest leidt tot een snellere slijtage, waardoor er sneller onderhoud nodig is.

Vraag een vrijblijvende offerte aan voor uw achterdemper vervangen