https://harriedijk.nl/

APK keuring

Het is verplicht om een geldige APK te hebben op uw auto. De Algemene Periodieke Keuring is een verplichte keuring om het milieu te beschermen en de verkeersveiligheid te verbeteren op de Nederlandse wegen. Bij de APK keuring wordt uw auto gecontroleerd volgens de richtlijnen van de RWD. Autobedrijf Harrie Dijk is een door de RDW erkend APK-keuringsstation. Onze monteurs zijn in het bezit van de juiste kennis, papieren en bijgeschoold om APK keuringen uit te voeren.

Wat als mijn auto geen APK heeft?

Als u rondrijdt zonder geldige APK dan bent u niet verzekerd. Het gevolg hiervan kan zijn dat u een boete krijgt. Daarom is het essentieel dat u uw auto tijdig laat keuren. Hieronder leggen we u graag meer uit over hoe vaak uw auto een APK nodig heeft.

Hoe vaak heeft u een keuring nodig?

Dit is afhankelijk van een aantal factoren. Wanneer u een nieuwe auto koopt kunt u uitgaan van de volgende momenten:

  • De eerste APK keuring is na vier jaar
  • De tweede keuring is 2 jaar na de eerste APK keuring
  • De derde APK keuring is 2 jaar na de tweede APK keuring
  • Daarna moet u elk jaar uw auto APK laten keuren

Deze richtlijnen kunnen afwijken, afhankelijk van de brandstofmotor in uw auto. Wanneer u een occasion koopt, is de kans groot dat de APK jaarlijks gekeurd moet worden. Wilt u de vervaldatum van uw auto weten? Doe hier de APK-check.


Hoe gaat een APK keuring in zijn werk?

Bij een kleine beurt wordt uw auto gecontroleerd op 30 verschillende punten. Onze Uw auto wordt door onze monteurs gekeurd. Na de keuring ontvangt u van ons een keuringsrapport. In het rapport staat of uw auto goedgekeurd is, wat de reparatie punten zijn,  eventuele afkeurpunten en welke adviespunten de keurmeester heeft voor uw auto. Is uw auto goedgekeurd en zijn er adviespunten? Dan adviseren wij u om deze punten zo snel mogelijk te laten repareren of vervangen.

Wat als mijn auto wordt afgekeurd?

Als uw auto afgekeurd wordt betekent dit dat deze gerepareerd moet worden. We overleggen met u de reparatie kosten en reparen de auto direct zodat u weer betrouwbaar onderweg kan zijn.

Waar wordt mijn auto op gekeurd tijdens de APK

  • Verkeersveiligheid:
    banden, remmen, wielophanging, schokdempers, stuurinrichting, verlichting en carrosserie.
  • Milieu: controle op de uitlaatgassen
  • Meldingen van de RDW

Benieuwd wat de kosten zijn van een apk keuring?

Vraag direct een vrijblijvende offerte aan bij Harrie Dijk via onderstaand formulier.