https://harriedijk.nl/
olie check

Olie check

Te weinig olie in uw auto kan schadelijk zijn voor de bewegende onderdelen in de motor. Daarom is het belangrijk om te controleren of uw motorolie nog op peil is.

De olie in de motor heeft verschillende functies. Het smeert de verschillende onderdelen in de motor, helpt bij het koelen, maar helpt ook bij het afvoeren van rommel en vuil naar het oliefilter. Wanneer er niet genoeg olie in de motor zit of wanneer de olie te oud is kunnen onderdelen sneller slijten. Hierdoor kan de motor in uw auto eerder kapot gaan, met grote reparatiekosten tot gevolg. In de ergste gevallen moet er een volledige nieuwe motor in.

Waarom olie check?

Om kosten te besparen helpt Harrie Dijk u graag het bij het controleren van de kwaliteit van de olie en de hoeveelheid olie in de motor. Onze monteurs vullen controleren of er lekkages binnen het oliesysteem zijn en vullen waar nodig de motorolie bij. Ons advies om één keer per jaar een olie check uit te laten voeren. Hoe meer kilometers u rijdt, hoe vaker u de olie moet controleren.

Een olie controle is niet standaard inbegrepen bij een APK. Mocht u willen dat we bij de APK direct uw olie controleren, dan kunnen wij dit combineren.

Vraag een offerte aan