https://harriedijk.nl/
remmen

Remmen

Veiligheid op de weg is erg belangrijk en op tijd stoppen zijn hier een belangrijk onderdeel van. Daarom is het verstandig uw remmen te controleren als u één van de onderstaande problemen herkent:

  • Bij het remmen hoort u een piepend geluid
  • U kunt het rempedaal heel ver intrappen;
  • De rem voelt stoterig aan;
  • Het stuur trilt als u remt
  • Het waarschuwingslampje van uw rem gaat branden.

Bovenstaande probleem zijn meestal het gevolg van versleten remblokken, versleten remschijven of kromme remschijven. Bij problemen is het heel belangrijk om het volledige remsysteem te laten controleren. Wij helpen u graag met het controleren van het remsysteem. Mochten er bij het onderhoud onderdelen vervangen moeten worden, dan werkt autobedrijf Harrie Dijk uitsluitend met kwaliteitsmerken. Hiermee bent u verzekerd van een goed functionerend, veilig remsysteem en rijdt u veilig. Mocht u een onderhoudsbeurt bij ons doen, controleren wij direct de status van uw remschrijven. Zo bent u altijd betrouwbaar onderweg.

Soorten remschrijven

Er bestaan twee soorten remschijven. De normale schijven en de geventileerde dubbele schijven. Geventileerde schijven hebben een betere koeling. Slijtage komt voor bij alle soorten remmen. Het oppervlakte van de remschijven wordt na verloop van tijd hobbelig. Door deze hobbeling slijten de remblokken daar op in.

Vraag een offerte aan voor het vervangen van de remmen