https://harriedijk.nl/
Onderhoudsbeurt

Koppeling vervangen

Slipt de koppeling van uw auto of versnelt de auto nog nauwelijks als u de koppeling laat opkomen? Dit zijn tekenen dat uw koppeling is versleten.

De koppeling van uw auto kan wel 200.000 kilometer meegaan, vaak zelfs meer. Hoe u de koppeling bedient en het aantal kilometers dat u maakt zijn beide van invloed op de levensduur van de koppeling. Als u vaak in de file staat, vaak korte afstanden rijdt of veel rijdt met een aanhanger of caravan, kan dit de levensduur van de koppeling beïnvloeden.

Het risico van doorrijden met een versleten koppeling.

Twijfelt u aan uw koppeling? Maak dan een afspraak bij Autobedrijf Harrie Dijk of kom even langs. Doorrijden met een versleten koppeling kan er voor zorgen dat andere onderdelen beschadigd raken of de koppeling niet meer werkt. In dat geval zullen de kosten vaak hoog zijn. Door op tijd naar de garage te komen is het vervangen van de koppeling vaak niet eens nodig. Meestal kunnen we dan de koppeling opnieuw afstellen. 

Wat vervangen wij in uw koppeling?

Bij het vervangen van de koppeling vervangen we de koppelingsplaat, het druklager in de koppeling en de drukgroep. Onze monteurs controleren direct de status van het vliegwiel, de krukas, aandrijfas en de priest keerringen. Mocht er bij deze controle defecte onderdelen gevonden worden, dan nemen wij contact met u op om de duur van de reparatie en de kosten te vervangen. Bij reparatie wordt er door Harrie Dijk alleen met A-kwaliteit onderdelen gewerkt.

Vraag een offerte aan voor de koppeling vervangen