https://harriedijk.nl/

Bij warm weer zorgt de airco voor verkoeling in de auto. Niet alleen zorgt de airco dat het fris blijft in de auto, ook kan het helpen bij het alert in de auto. Doordat de auto vee droger is dan de lucht uit de verwarming, kan het helpen bij het snel ontwasemen van de autoruiten.

Ons advies is om de airco het gehele jaar door te gebruiken. Dit voorkomt lekkages en daarmee onnodige reparatiekosten. Door de circulatie van lucht, smeert het koelmiddel de compressor.

Tips om uw airco optimaal te gebruiken:

  • Gebruik regelmatig de airco.
  • Zet bij warm weer eerst de ramen en deuren open. Hierdoor kan de warme de auto verlaten.
  • Zet de airco niet kouder dan 22 graden
  • De airco kan invloed hebben op het brandstof verbruik. Hoe kouder u de airco zet, hoe meer brandstof uw auto gebruikt.

Om uw airco in optimale staat te houden, is het belangrijk om een jaarlijkse aircocheck te doen. Harrie Dijk helpt u graag bij deze controle.

Airco onderhoud bij Harrie Dijk

Laat uw airco één keer per jaar checken. Autobedrijf Harrie Dijk controleert of de airco nog goed werkt en of er onderhoud nodig is. Met deze check voorkomt u vaak onnodige kosten voor het bijvullen van de airco of ander onderhoud.

Airco schoonmaken

Last van een nare geur of ruikt de airco naar “natte hond? Mogelijk komt dit door bactieren of schimmels. Wij reinigen de airco en doden de bacterie of schimmel. Na een schoonmaakbeurt behoren nare geurtjes tot het verleden en vertraagt het de groei van nieuwe schimmels en bacteriën.

Airco vullen

Ieder jaar neemt het koelmiddel (als gevolg van lekkage) tussen de 5% en 10% af. Op den duur gaat de airco steeds minder koelen en moet de airco steeds koeler gezet worden om dezelfde frisheid af te geven. Dit zorgt er voor dat uw brandstof verbruik hoger is.  Regelmatig bijvullen van het koelmiddel in de airco zorgt ervoor dat het fris blijft in uw auto. Laat harrie dijk uw airco onderhoud doen.

Vraag direct een offerte aan voor airco onderhoud