https://harriedijk.nl/
bandenwissel

Bandenwissel

De juiste band voor het juiste seizoen? Plan dan tijdig uw bandenwissel bij Harrie Dijk. Hiermee zorgt u voor voldoende grip op de weg. Jaarlijks plannen 3,2 miljoen Nederlands een banden wissel in.

Lente- en zomerperiode

Wanneer de temperatuur boven de 7 graden komt is het tijd om uw banden te wisselen. De meeste winterbanden worden gewisseld zomerbanden eind maart. Door de hogere buitentemperaturen presteren beter. Dit komt door de hardere samenstelling van het rubber. Het voordeel hiervan is dat u een kortere remweg heeft, uw banden minder slijten en meer grip op de weg hebben. 

De voordelen van zomerbanden:

Grip op de weg

Kortere remweg

Minder slijtage aan de banden

Minder brandstofverbruik

Minder kans op slipgevaar

herfst- en winterperiode

Bij nat en koud weer zorgen winterbanden voor voldoende grip en een optimale wegligging. Winterbanden hebben door een flexibele rubbersamenstelling die zacht blijven bij lage temperaturen. Door de profieldiepte en de groeven in het rubber, heeft u meer grip op winterse wegen.

De voordelen van winterbanden:

Een kortere remweg

Betere wegligging

Meer grip op de weg

Minder kans op slipgevaar

Lees meer over verschillende type autobanden

Plan tijdig uw bandenwissel

Plan tijdig de bandenwissel en ga met de juiste set banden de weg op. Wilt u weten wat de bandenwissel kost bij Harrie Dijk? Vul onderstaand formulier in voor de prijs van het wisselen van banden.

Vraag een offerte aan voor de bandenwissel