https://harriedijk.nl/
Airco

Distributieriem of distributieketting

De distributieriem of ketting zorgt er voor dat uw auto in beweging blijft. Elke auto heeft of een riem of een ketting.

Wanneer de distributie riem of ketting vervangen?
In uw onderhoudsboekje kunt u vinden of er bij uw auto sprake is van een distributieriem of ketting. In tegenstelling tot de distributieketting, moet de riem preventief vervangen worden. In het onderhoudsboekje of onderhoudsschema staat wanneer de distributieriem vervangen moet worden.

Wanneer u weinig kilometers rijdt kan de riem uitdrogen. Ook als u vaak korte ritten maakt in bijvoorbeeld de stad, is het ook raadzaam om de distributie riem eerder te vervangen. Dit komt omdat de distributieriem vaak eerder slijt bij korte ritten. 

Risico van het niet vervangen van de distributieriem

Wanneer u de distributie riem niet op tijd laat vervangen, is de kans groot dat de riem breekt. Als deze breekt, loopt de motor plotseling vast. Dit geeft niet alleen een gevaarlijke situatie, maar ook de schade aan de motor is enorm. Deze reparatie is erg duur. Mocht de distributie riem doorslippen dan zal de auto niet meer lopen of erg slecht lopen. In dit geval zijn de reparatiekosten ook hoog.

Distributieriem zelf controleren

In uw auto wordt de laatste vervaldatum van de riem duidelijk vermeld. Onder de motorkap zit vaak ook een sticker met de datum en de kilometrage waarop de riem of kettiing voor het laatste vervangen is. Kunt u dit niet vinden? Geen probleem, neem contact op met Autobedrijf Harrie Dijk, de medewerkers kunnen deze gegevens ook achterhalen aan de hand van uw kenteken.

Vraag een offerte aan voor het vervangen van de distributie riem of ketting