Distributieriem

Distributieriem of distributieketting?

Uw auto heeft een distributieriem of een distributieketting. De functie van beide onderdelen zijn hetzelfde. In uw onderhoudsboekje kunt u vinden of er bij uw auto sprake is van een distributieriem of van een distributieketting.

Wanneer de distributieriem vervangen?

In tegenstelling tot een distributieketting, moet een distributieriem preventief vervangen worden. Het vervangen van een distributieriem valt onder regulier onderhoud. In uw instructieboekje of onderhoudsschema kunt u terugvinden wanneer dit gedaan dient te worden.
Indien u weinig kilometers rijdt, dan kan het voorkomen dat de distributieriem uitdroogt. Uw distributieriem is in dat geval eerder aan vervanging toe dan uw instructieboekje aangeeft. Bij auto’s die veel korte ritjes maken in de stad is het ook raadzaam om de distributieriem eerder te vervangen, de distributieriem slijt bij korte ritjes vaak eerder.

Distributieriem zelf controleren.

In uw onderhoudsboekje van de auto wordt de laatste vervaldatum van de distributieriem duidelijk vermeld. Onder de motorkap zit vaak ook een sticker met de datum en de kilometrage waarop de distributieriem voor het laatste vervangen is. Kunt u dit niet vinden? Geen probleem, neem contact op met Autobedrijf Harrie Dijk, de medewerkers kunnen deze gegevens ook achterhalen aan de hand van uw kenteken.

Risico van een versleten distributieriem.

Mocht u de distributieriem niet tijdig vervangen, dan bestaat er een kans dat de distributieriem breekt. Dit wordt dan een gevaarlijke situatie, aangezien de motor plotseling vastloopt. De schade aan de motor is dan vaak enorm, met hoge reparatiekosten tot gevolg. Mocht de distributieriem niet breken maar doorslippen, dan zal de auto slecht of niet meer lopen. Ook in dit geval zijn de reparatiekosten erg hoog.

Vragen?

Vraag direct een offerte aan voor een nieuwe distributieriem/ketting