Bandenservice

De veiligheid en het comfort van het rijden wordt voor een groot deel bepaald door de banden waar u op rijdt. Autobedrijf Harrie Dijk adviseert u graag over de juiste keuze van de banden. 
Banden hebben een maximale levensduur van 6 jaar. Door veroudering en uitdroging kunnen kleine scheuren ontstaan en gaat de grip van het rubber achteruit. De leeftijd van de banden staat op de band zelf. De laatste 4 cijfers van de DOT-code geven de productiedatum aan. De code bestaat uit vier cijfers, een voorbeeld; 1408. Dit staat voor week 14 in het jaar 2008. Bij een APK keuring worden banden beoordeeld op de profieldiepte, deze moet minimaal 1,6 mm zijn. 

Winterbanden

Winterbanden hebben meer grip bij temperaturen onder de 7 graden. Dankzij de speciale rubbersamenstelling blijven de winterbanden langer flexibel en elastisch.
Winterbanden voeren regen, (natte) sneeuw, smeltwater en hagel veel beter af door fijne lamellen in het profiel. Dit verkort de remweg en verbetert de wegligging. Ook vermindert u de kans op aquaplaning met winterbanden. Bij sneeuwval hapt het profiel van de winterband zich goed vast, waardoor u veel meer grip op de weg heeft .
Gaat u op wintersport? In veel Europese landen is het gebruik van winterbanden verplicht. U kunt een bekeuring krijgen of u wordt in het geval een ongeluk aansprakelijk gesteld. Moderne winterbanden zijn net zo geruisloos en comfortabel als zomerbanden. Als u van november tot eind maart op winterbanden rijdt, is de kans op een ongeval door gladheid veel kleiner.
Laat u informeren over de juiste band door de medewerkers van Autobedrijf Harrie Dijk.

Zomerbanden

Zomerbanden zijn de normale autobanden van oudsher. Normaal gesproken rijdt u het grootste deel van het jaar op zomerbanden. Als de temperatuur boven de 7 graden is, bieden zomerbanden de optimale grip en comfort. Dankzij de hardere rubbersamenstelling hebben zomerbanden een lagere rolweerstand. Dit heeft een positief effect op het brandstofgebruik. 

All season banden

Een all-season band of een 4 seizoenenband is een compromis tussen de zomer- en de winterband. Dankzij de speciale rubberstelling en profielopbouw leveren ze in alle weersomstandigheden goede prestaties. U het hele jaar op 4 seizoenenbanden rijden, zonder dat u de banden moet verwisselen. Vrijwel alle 4 seizoenenbanden zijn goedgekeurd als winterbanden. Controleer of er een sneeuwvlokje op de wang van de band staat om dit te zeker te weten.

Vragen?

Vraag direct een offerte aan voor onze bandenservice