APK keuring 

De Algemene Periode Keuring (APK) is een verplichte keuring voor de verkeersveiligheid en om het milieu te beschermen. Dankzij het invoeren van de APK-keuring is het een stuk veiliger op de Europese wegen. Bij de keuring controleren wij uw auto volgens de richtlijnen van de RWD.

Mocht u rondrijden zonder een geldige APK, dan bent u niet verzekerd en riskeert u een boete. Daarom is het van essentieel belang dat u de auto tijdig laat keuren. Lees hieronder meer over wanneer en hoe vaak uw auto een APK nodig heeft.

Wanneer en hoe vaak heeft u een APK-keuring nodig?

Wanneer en hoe vaak uw auto voor de APK-keuring moet, is afhankelijk van enkele factoren. Koopt u een nieuwe auto, dan kunt u de volgende richtlijnen aanhouden:

  • Eerste keer: na vier jaar;
  • Tweede keer: na 2 jaar;
  • Derde keer: na 2 jaar;
  • Daarna elk jaar.

Houd er wel rekening mee dat deze richtlijnen af kunnen wijken afhankelijk van de brandstofmotor in uw auto. Koopt u een occasion, dan is de kans groot dat u jaarlijks terug moet komen voor de APK. Wilt u de vervaldatum van uw auto weten? Doe hier de APK-check.

Autobedrijf Harrie Dijk; Erkend APK-bedrijf!

Autobedrijf Harrie Dijk is een door de RDW erkend keuringsstation. De monteurs zijn bijgeschoold en zijn in het bezit van de juiste papieren.

Na het keuren ontvangt u een keuringsrapport. In dit rapport staan de reparatie-, afkeur-, en adviespunten. Heeft de keurmeester alleen maar adviespunten? Dan is de auto niet afgekeurd, maar adviseren wij wel om de punten zo snel mogelijk te laten repareren of vervangen. Bij afkeurpunten repareren wij uw auto vrijwel meteen, uiteraard in overleg met u. 

Hieronder een aantal punten waarop uw auto gekeurd wordt tijdens de APK:

  • Verkeersveiligheid: banden, remmen, wielophanging, schokdempers, stuurinrichting, verlichting en carrosserie;
  • Milieu: controle op de uitlaatgassen;
  • Afmelden bij het RDW.

APK-keuring kosten

Wilt u weten wat een APK kost bij Harrie Dijk? Vraag dan hieronder meteen een offerte aan!

Vragen?

Vraag direct een offerte aan voor een APK-Keuring