Airco Onderhoud

Blijf fris en alert in de auto met een goed werkende airco. 
Dankzij de airco blijft u tijdens de warme dagen heerlijk fris in de auto. De airco helpt ook om de autoruiten razendsnel te ontwasemen, omdat de lucht van de airco veel droger is dan de lucht die uit de blower komt.

Het is aan te raden om de airco het hele jaar door te gebruiken. De circulatie van het koelmiddel zorgt namelijk voor de smering van de compressor. U voorkomt hiermee vaak lekkages en daarmee onnodige reparatiekosten.

Hoe gebruik ik mijn airco optimaal?

  • Gebruik regelmatig de airco (zowel in de zomer als in de winter), u voorkomt door de circulatie van het koelmiddel lekkages;
  • Zet bij warm weer eerst de portieren en/of ramen open. Hierdoor kan de extreme warmte de auto verlaten;
  • Zet uw airco niet kouder dan 22 graden;
  • Hoe kouder u de airco zet, des te meer brandstof uw auto verbruikt;
  • Doe jaarlijks een airco check bij Harrie Dijk in Hellendoorn.

Vraag nu een Airco check aan

Airco check bij Harrie Dijk

Laat uw airco één keer per jaar checken. Autobedrijf Harrie Dijk controleert of het systeem nog goed werkt en of er onderhoud nodig is. Met een airco check voorkomt u vaak onnodige kosten voor het bijvullen van de airco of ander onderhoud.

Airco schoonmaken

Heeft u last van nare geurtjes als u de airco gebruikt? Laat uw airco reinigen door Autobedrijf Harrie Dijk. In de airco kunnen bacteriën en andere schimmels ontstaan. Met een speciaal middel kunnen deze worden gedood. Na een schoonmaakbeurt behoren nare geurtjes tot het verleden en vertraagt het de groei van nieuwe schimmels en bacteriën.

Airco vullen

Ieder jaar neemt het koelmiddel (als gevolg van lekkage) tussen de 5% en 10% af. Hierdoor koelt uw airco minder goed. Regelmatig bijvullen van het koelmiddel zorgt ervoor dat het fris blijft in uw auto.

Vragen?

Vraag direct een offerte aan voor airco onderhoud

Aircoservicebeurt nodig?

Plan direct een afspraak in onze online agenda!